ویژگی های DCP شرکت ایران فسفات

.

3 – اندازه ذرات دی کلسیم فسفات در جذب آن موثر است . از این رو در کارخانه ایران فسفات به صورت شکری یا گرانول تهیه می شود. با توجه به نکات ذکر شده ممکن است آنالیز شیمیایی یک فرآورده فسفری (D.C.P) از نظر فسفر و کلسیم با استاندارد هماهنگی داشته باشد ولی به علت وجود عناصر سمی سنگین قابلیت استفاده مطلوب در جیره غذایی طیور را نداشته باشد، در نتیجه با وجود قیمت گران آنها به علت عدم مرغوبیت موجب خراب شدن ضریب تبدیل غذایی، کاهش بازده تولید، اختلال در متابولیسم و سلامتی بدن و حتی مسمومیت های احتمالی و تلفات در مرغداری ها و دامداری ها گردد.

4 – در کارخانه ایران فسفات کربنات کلسیم کریستال ( با خلوص بالای 99 درصد ) به عنوان منبع تامین کلسیم مورد استفاده قرار می گیرد.

5 – سیستم تولید در برخی کارگاههای تولید دی کلسیم فسفات به گونه ای است که سهم پارا و متافسفات به مراتب بیشتر از ارتوفسفات است ، لذا فرآورده از درصد جذب بسیار پایین تری برخوردار است حال آنکه نوع تولیدی در کارخانه ایران فسفات میزان ارتوفسفات در حد به مراتب بیشتر از پارا و متافسفات است در نتیجه دارای درصد جذب بیشتر است.

لازم است در مورد انتخاب و تامین منابع کلسیم در تولید دی کلسیم فسفات نیز اشاره شود که برای این منظور باید از سنگهای آهکی استفاده نمود. سنگ آهک یک واژه عمومی است برای آن دسته از سنگ هایی که حاوی 80 درصد کربنات کلسیم و منگنز می باشد و بعد از عمل تکلیس به آهک تبدیل می شود. چون در تولید آهک صنعتی معمولا از کربنات با عیار کمتر از 90 درصد استفاده می شود کلیه ناخالصی های ذکر شده در ترکیبات دی کلسیم فسفات باقی می ماند ضمن اینکه ممکن است به علت عدم ترکیب کامل اسید و آهک، محصول نهایی به سمت قلیائی شدن میل کند ( PH=8-14 ) برای اینکه بتوان دی کلسیم فسفاتی تولید کرد که ارتو فسفات باشد، ضروری است اسید فسفریک تصفیه شده در یک زمان طولانی و به تدریج با حفظ حرارت حاصل از ترکیبات در سیستم تولید به کربنات کلسیم با خلوص بالای 99 درصد وارد شود و فرصت ترکیب کامل و واکنش شیمیایی برای مجموعه فراهم گردد. عدم توجه به زمان لازم موجب افزایش پارا و متا فسفات در کل مجموعه می گردد که درصد جذب کمتری نسبت به ارتو فسفات دارند.

در خاتمه به عقیده دکتر Oman که بیش از 20 سال روی منابع فسفر و کلسیم در تغذیه طیور تحقیق و بررسی کرده است در انتخاب منبع فسفری در جیره های غذایی طیور به هیچ وجه نباید به ارزانی آن توجه داشت بلکه نکات اساسی در مورد انتخاب آن باید به قرار زیر باشد :

1 – تضمین مقدار مطلوب فسفر و کلسیم در تولید بر اساس استانداردهای ملی و بین المللی

2 – وجود حداقل فلورین و سایر املاح سنگین و سمی در تولید بر اساس استانداردهای ملی و بین المللی

3 – فوریت هضم و جذب مناسب و وضعیت فیزیکی مطلوب

بازگشت به صفحه قبل

بالای صفحه